Selecteer een pagina

Moestuinplan 2.0

21 februari 201840dagenbloggen, moestuinhelden

Aaah, het moestuinseizoen. De eerste zonnestralen banen zich een weg doorheen het donker en dan begint het te kriebelen. Elk jaar opnieuw. Dus zijn de voorbereidingen hier al weer ferm van start gegaan.

Vorig jaar was de moestuin niet zo’n heel groot succes. Ik was elke avond na het werk om bij elkaar te vegen wegens net zwanger van Ot. En als ik dan toch eens fut had, zag ik het precies niet echt zitten om te liggen wroeten in de aarde. Toxoplasmose en al. Het lief zat in de eindspurt van zijn doctoraat. En dus werd er niet bijgezaaid om de zoveel weken en kon het onkruid vaak zijn gangetje gaan.

Dit jaar wordt het anders dus. Al zeker omdat we intussen een heuse serre hebben staan. Gratis en voor niets mogen gaan ophalen bij een collega. Wij worden nogal eens verwend 🙂 Geen massa peperplanten meer die hier binnen het zicht naar buiten versperren. Nee, die krijgen netjes een plaats in de serre. Net als tomaatjes en andere serrevrienden.

Toen zaten nog niet alle glazen in de serre. Intussen doet ie flink dienst als tuintafelopslagplaats.

 

Bovendien gooien we na drie jaar het basisplan van de moestuin om. De fruitstruiken die nu wat weinig plaats hebben aan de rechterkant tegen de haag, krijgen een nieuwe plek naast de serre. Als alles goed is, komen er daar ook nog wat extra struiken bij. De bakken breken we af en er komen nieuwe in een andere opstelling. Zo krijgen we 5m² extra moestuin binnen de hekjes. Waarschijnlijk komen we dan nog plek te kort op het kolenveld, want hmmm kolen en elk jaar moeten kiezen welke kool we niet zetten sucks. Maar daar is voorlopig nog niet veel aan te doen denk ik.

Vorig jaar kregen we aardbeienplantjes cadeau van mijn broer en schoonbroer die een stukje tuin moesten opkuisen. Die plantjes deden het zo goed dat ze dit jaar het hele stuk net links van de moestuin mogen inpalmen.

Het echt plan van wat waar komt en welke soorten we dit jaar zetten, moeten we nog maken. Maar dat komt er hopelijk de komende week van.

Hier waren we gestrand na een niet zo succesvol jaar.

 

Maar intussen werd er al hard gewerkt. Niet door mij helaas. Alles in gereedheid gebracht om de struiken te verplaatsen.

 

Hier willen we naartoe op termijn. Wij tekenen al eens graag onze plannen in SketchUp.