Selecteer een pagina

#Minsgame

11 november 2016ecoshizzle, projectje

Spelen is plezant. En dus speel ik in november een spel: het 30 dagen Minimalism Game van de jongens van The Minimalists.

Ik pikte het idee van Brooke en Ben van Slow your home die al het hele jaar elke maand een ander experiment doen (helden!). Zij speelden het spel in oktober en ik wilde toen al heel graag mee spelen. Maar laat ons zeggen dat mijn hoofd dat toen niet aan kon. Nu dus wel.

Het idee is simpel. Gooi elke dag evenveel items uit je huis weg als het getal dat op de kalender staat. Dat is dus de 1e één item, de 2e twee items, enz. Tot je op het einde van de maand 465 items kwijter bent. Om er een echt spel van te maken, daag je ook enkele vrienden uit. Wie het volhoudt wint. Simpel genoeg. Ik vond twee vriendinnen die gek genoeg waren. Driewerf hoera!

Intussen zijn we een goede week ver en was het al ongelofelijk plezant. Elke dag iets wegdoen dat je eigenlijk toch niet nodig hebt, geeft best een bevrijdend gevoel. Je rommelschuiven worden er leger van en meteen ook je hoofd. Wij moedigen elkaar aan via een WhatsAppgroepje en dat werkt enorm motiverend. Schouderklopjes alom en elke dag ‘Zie ons maar eens goed bezig zijn’. Wat wil een mens nog meer?

Maar ik maak me geen illusies, hoor. We zijn nog maar aan het begin. This is the easy part. Tot nu toe deed ik alleen nog maar echte rommel weg, of zaken waarvan ik al lang wist dat ik ze niet gebruikte. Binnen een paar dagen kan ik niet gewoon een schuif open trekken en er random genoeg items uit halen. We spreken elkaar dan terug!