Selecteer een pagina

Lieve bomma

29 augustus 2014bedenksels, fanmail

Vandaag was een goede dag. Vandaag scheen de zon. Er hing een vleugje zomer in de lucht en ik voelde me lichter dan gisteren. De dag nadat jij stierf.

Ik denk soms dat het goed is. Dat het niet lang heeft moeten duren. Dat je stilletjes bent uitgedoofd. Thuis in je eigen bed. En de mensen die voor jou zorgden nu wat rust krijgen.

Ik denk ook dat ik al eventjes afscheid was gaan nemen. Terwijl ik in onze tuin stond te keuteren en bedacht hoe jij vroeger voorovergebogen stond in de hof, tussen wortelen en prei. Toen ik op youtube haaksteken bekeek en ons allemaal prompt zag staan in met mickey mouse of plons gebreide truien. Elke keer ik brood of speculaas bak.

Want dat is wat ik me zal herinneren. Hoe je voor ons zorgde. Wat je allemaal maakte. Hoe je kon schudden van het lachen. En dat je voor alles zo dankbaar was.