Selecteer een pagina

Nog geen 24 uur geleden landden we terug op Belgische bodem na een fantastische reis.
Afgelopen maandag stonden we bij het krieken van de dag op om de zonsopgang (en hopelijk ook wat dieren) te bewonderen op het viewpoint over de Olifants rivier. We hielden een zalige, rustige voormiddag in het rest camp en reden na de middag nog wat rond op zoek naar dieren. Nadat we ook een prachtige zonsondergang meepikten op het viewpoint, hielden we onze laatste braai waarvoor Samme eerst een uur over de kolen moest wapperen voor het vlees erop kon.
Dinsdag was het weer vroeg weg, want we zouden helemaal tot Lower Sabie rest camp rijden. Onderweg vele dieren tegengekomen, maar nog steeds geen katachtigen gespot, tot grote frustratie van ons beiden. Lower Sabie was iets minder mooi dan Olifants, gewoon al omdat alles er wat ouder bij lag. Er was wel een zwembad en dat deed deugd!
Woensdagochtend stonden we om 3u op, want om 4u vertrok onze Morning Drive. Vanuit het kamp hoorden we al een leeuw brullen en heel wat nijlpaarden. Dat was dan ook het eerste wat we zagen, veel nijlpaarden die ‘s nachts uit het water komen om te grazen. Van de leeuwen echter geen spoor meer! Gelukkig paradeerde er iets later wel een prachtig luipaard voorbij. Heel mooi om te zien. Spijtig genoeg bleef het daar bij qua katachtigen. We zagen wel nog een gigantische slak (groter dan een gebalde vuist!) en mestkevers die vochten om een hoopje stront (en dat wilde Samme al de hele tijd zien). Na de morning drive kropen we terug in bed voor iets meer dan een uur. Daarna was het uitchecken geblazen en op naar Swaziland.
We verbleven er in het Mlilwane Nature Reserve, wederom tussen de wrattenzwijnen, zebra’s, impala’s en gnoes. Het was een kort bezoekje, maar we heel mooi om tussen het groen te zitten.
Donderdag reden we al weer terug Zuid-Afrika voor een laatste nacht die we hielden in Nelspruit. Vrijdag zat er niets anders meer op dan richting Johannesburg te rijden voor onze vlucht.

Wist je dat:

  • we in totaal ongeveer 3500 km reden met de auto? 1000 met de eerste en 2500 met de tweede
  • we de laatste dag 80 km omreden omdat we souvenirs wilden kopen aan een kraampje langs de weg, maar geen enkel kraampje tegenkwamen!
  • we dan maar souvenirs kochten op de luchthaven
  • we daarom nog een keertje terug moeten (maar zeker ook om Chiara nog een keer te bezoeken)
  • Samme een flinke verkoudheid opdeed aan alle airco
  • hij daardoor op de vlucht tussen Johannesburg en Londen constant moest niezen
  • Bieke dat op zijn minst een beetje grappig/schattig vond.