Selecteer een pagina

Ondertussen is het al maar 5 keer meer slapen voor we terug het vliegtuig op moeten. Het zal hier veel te snel gedaan zijn, al kijken we ook wel uit naar ons eigen appartementje en eigen bed.
Afgelopen dinsdag reden we dus nog van Plett naar P.E. Omdat we Plett wel heel beachy en toeristisch vonden reden we alvast door naar Nature’s Valley. Heel rustig daar aan de lagune, zeebries ook want de zee bleek maar net om de hoek te liggen en dat had Bieke niet verwacht. Een leuke strandwandeling en een picknick later reden we in een trek door naar P.E. We gaven de overschot van ons water en nog wat feta aan een koppel duitsers en hadden zo instant vrienden.
De vlucht naar johannesburg was een kortje (Samme mocht aan het venster) vol kleine kinderen. Van Jo Burg recht naar Pretoria gereden, een dutje en onze was gedaan. Tot zover een dagje reizen en rusten.
Donderdag reden we naar het pilanesberg national park om onze eerste dieren te spotten: zebra, impala, kudu en wrattenzwijn bij de vleet. In de verte een troep olifanten en enkele nijlpaarden gespot en ook nog 2 neushoorns van dichtbij. Samme waagt zich aan de rit terug door het donker en een tropisch onweer om u tegen te zeggen.
Vrijdag een lange rit richting hazyview waar we hopen op een leukere lodge dan in pretoria. Bushpackers blijkt uitgebaat door Adrian, een fantastische halve gare die zijn gasten vooral met open armen ontvangt. Iedere avond kookt hij met veel plezier voor een schappelijke prijs en vooral super lekker. We maken vrienden met een aantal oude bikers en spelen pool op de scheve biljarttafel.
Gisteren reden we de Panorama route met veel mooie uitzichtpunten over de Blyde Rivier Canyon, een van de grootste canyons in de wereld. Het was echt wonderbaarlijk zo’n mooie groene omgeving te zien. Alle bloemen zijn hier trouwens duizend keer mooier omdat ze precies meer kleur hebben. We sloten de dag af met een braai van Adrian.
Vandaag kwamen we aan in ons eerste kamp in Kruger: olifants rest camp. Onze rondavel is mooier dan ik verwacht had, we gingen wat houtskool en pintjes halen in de shop en ondertussen ligt ons vlees op de braai. Het uitzicht dat we vanop ons terrasje hebben op de olifants rivier is echt genieten!
Hopelijk heeft het weer in belgie zich ondertussen al wat gedragen.
Dikke kussen en warmte! Bieke en Samme