Selecteer een pagina

We zijn nu bijna een week in zuid afrika en hebben al duizend verschillende dingen gezien en meegemaakt. De eerst dagen in kaapstad voelden als een citytrip. We zijn fantastisch onthaald door chiara en paul die ons mee namen voor een picknick aan het strand met zondondergang, rond de kaap met pinguins, struisvogels en bavianen en ten slotte ook heel lekker uit eten bij de italiaan. Chiara wist verder ook de beste winkel voor een zonnehoed voor bieke, niet onbelangrijk 🙂 bovendien heeft lily ons hard gestolen, we hebben van haar nieuwe woord geleerd als nekking (voor ketting) en kapotvis (een kapotte vis). Bovendien is ze bieke nog wat nagels lakken verschuldigd (is zeker voor een volgende keer). Gaston vonden we ook heel leuk, zeker voor een poedel. Die zou bij ons nog binnen mogen.
We gingen verder naar stellenbosch voor overnachten en eten in de grand chique, met wijnproeven toe. Het contrast met kaapstad was groot in dit rustige dorpje/stadje.
Na twee nachten stellenbosch, een hele mooie verjaardag voor bieke en een gelukkig nieuwjaar reden we op 1 januari in de stralende zon door de kleine karoo over de R62 naar oudsthoorn. We vonden er het supergezellige backpackers paradise, waar we onze eerste braai hielden en dat zelfs met struisvogelsteak!
Vandaag kwamen we in plettenberg baai aan. Vanmorgen deden we nog een tocht door de cangoo cave in oudsthoorn en namiddag gingen we stevig (plots ging het wel heel erg bergop) wandelen in het wilderness national park.
Morgen rijden we verder naar port elisabeth en overmorgen vliegen we dan naar johannesburg voor het tweede deel van onze reis. Wat er morgen verder nog voor leuks op het programma staat weten we nog niet, maar waarschijnlijk iets aan of met de zee, want die moeten we binnenkort spijtig genoeg achterlaten.
Heel veel groetjes en warmte! Bieke en Samme