Selecteer een pagina

Zaterdag is het een jaar geleden dat ik officieel afstudeerde aan de K.U.Leuven. Niet dat dat met veel poeha gebeurde. Op dat eigenste moment vertoefde ik namelijk in Page, Arizona. Het was daar, op het strand van Lake Powell, dat ik ineens bedacht afgestudeerd te zijn. De punten bleken goed, onderscheiding dankjewel, en dat was dat.

De echte wereld kwam er (eindelijk) aan. Crisis was het wel, maar zó moeilijk zou het toch niet zijn een leuke job vast te krijgen.

Jawel, dus.

In het afgelopen jaar werkte ik drie maanden voor Jeugd en Muziek Vlaanderen, enkele dagen als promo voor Klara en Radio 1 en ondertussen drie volle weken voor Vormingplus regio Mechelen. Da’s niet veel. Maar het maakte ruimte voor andere dingen.

Hoewel ik altijd vooral succesvol wilde zijn en carrière wilde maken, bleek al snel dat ik daar niet echt geknipt voor ben. Mouwvegerij is aan mij niet besteed, het maken van prietpraat nog minder. “Ze moeten mij maar aannemen voor wie ik ben en wat ik kan.” Eerlijkheid duurt het langst. Dat type.

Het type zonder job.

Maar het maakte dus ruimte en tijd voor andere dingen. Bakken, bijvoorbeeld. De Bakencylopedie had ik, al kan een mens niet elke week een taart bakken. Dus werd het brood, gekneed met de hand, naar bomma’s voorbeeld. En een dikke week geleden een hele hoop muffins, cupcakes en scones ter ere van mijn broers dertigste.

Daar blijft het echter niet bij! Van mijn zuurverdiende spaarcenten kocht ik niet zo lang geleden een nieuwe laptop. (Dat was nodig wegens een accidentje met de vorige, waardoor die nu schermloos dienst doet als mediaserver. Hoera!) Dat ding had natuurlijk een hoes nodig. Ik wilde graag een mooi, eventueel uniek ding voor dat ding en dacht uiteindelijk: “Waarom dat niet zelf maken?” Het zou nog een pak goedkoper kunnen zijn ook. Google brengt een mens dan heel ver. Mama gelukkig ook, want zij had de stikmachine en de expertise.

En zo komen we dus bij de pointe van dit verhaal: een zelfgemaakte laptophoes van een oude jeans en een stuk stof dat ik ooit bij Pauli gekocht had om verkleed als Schot op oudleidingsweekend te gaan. In totaal nog geen 10 euro voor een uniek ding, made by me. Het is er ook aan te zien en het is misschien niet echt mooi, zoals klassevolle tassen mooi zijn, maar ik heb het wel zelf gemaakt. Neh!

[nggallery id=2]