Selecteer een pagina

Amsterdam van Kris de Bruyne staat in mijn persoonlijke top vijf als het op kleinkunst aankomt.
(De eerste plaats gaat resoluut naar De Zotte Morgen)

httpv://www.youtube.com/watch?v=Kas-aiY83D0

Toch was ik er nog nooit geweest (niet dat dat iets met dat nummer te maken heeft, maar toch). Zijn thesis was klaar, we hadden er een zware eindweek opzitten en vonden dat we wel een kleine vakantie verdiend hadden. De (bijna) goedkoopste oplossing voor een citytrip bleek Amsterdam: op en af met de Intercity Trein, budgethotelletje via weekendjeweg, openbaar vervoer en entree voor musea ed. met de I Amsterdamkaart.

Blijkt dat Amsterdam een super gezellige stad is, zeker met het mooie weer. De grachten en vele parken en pleinen waren volgestouwd met toeristen en amsterdammers die een straaltje zon en wat verfrissing wilden meepikken. Wij deden lustig mee en picknickten onder andere op het Rembrandtplein. Een boottocht over de grachten kon natuurlijk niet ontbreken en bracht ons zowat overal in de stad. Op de Dam was er donderdag al heel wat te doen: er stonden tribunes opgesteld rond twee beachvolleybalpleinen. Vrijdag bleek er de eredivisie Dames te spelen en dat vond hij natuurlijk leuk (ik ook wel).

Musea moet je ook doen in deze grootstad en we gingen kijken naar Van Gogh. Het leukst in zo’n museum vind ik nog stiekem meeluisteren naar de gids die met een troep twaalfjarigen rondgaat, anders loop je toch maar van de ene zaal naar de andere zonder echt te kijken. Echt enthousiast waren we niet, die zonnebloemen vonden we ook niet erg mooi en ik was nog het meest onder de indruk van een Picasso die er hing.  In het Foam Fotografiemuseum vonden we meer onze gading en ook in de Oude Kerk werden we aangenaam verrast, want er loopt nog tot 20 juni de World Press Photo tentoonstelling. Dat blijkt dan nog iets waar Nederlanders beter in zijn dan belgen: oude kerken omtoveren tot mooie en bruikbare concert- of tentoonstellingsruimten.

Eten deden we donderdag in een Argentijns Steakhouse (zo zijn er 5 in Amsterdam) en vrijdag in een kleine pizzeria op de zeedijk, achter de walletjes (beste pizza ooit).

[nggallery id=1]